www.disability-apei-orfeu.md

Imagini video si audio

Orchestra școlara "Orfeu" la festivalul international incluziv "Muzica Solară" ("Солнечная Музыка") orașul Moscava


Orchestra școlară a Complexul Pilot de Pedagogie Curativă "Orfeu", promovată de Asociaţia de promovare a Educaţiei inclusive (APEI) cu melodia "Imn Orfeului" la inaugurarea Proiectului de renovare a gradiniței.


Copiii cu autizm, sindrom Daun de la Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu” interpretează "Popuri la Fluier și Vioară". Înregistrari din incinta unde a avut loc Conferința Internațională științifico-practică "Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă Orfeu" – model de educație incluzivă pentru copiii cu deficiențe mintale, inclusiv severe din Republica Moldova


Educația Incluzivă in Complexul-Pilot de Pedagogie Curtativă "Orfeu" prin muzicoterapie, fanfară, instrumente aerofone.


Muzicoterapia în Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă "Orfeu" - seminar pentru psihopedagogi, educatori curativi, profesori de muzică


Terapia prin poveste (II) în Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu”- adresată copiilor cu autism, Down, deficiențe mintale, inclusiv severe.


Terapia prin poveste (I) în Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu”- adresată copiilor cu autism, Down, deficiențe mintale, inclusiv severe.


Sarbatorile de iarna au farmecul lor aparte. Copii sunt cei mai receptivi si asteapta miracolul. Aveti un cadru de la venirea lui "Mos Craciun" la Complexul Pilot de Pedagogie Curativa Orfeu.


Copii cu autizm, Down de la Complexul-Pilot de Pedagogie Curativa ORFEU interpreteaza ”Imnul Orfeu” (muzica O. Ababii, text colectivul profesoral)


Un videoclip care conține mai multe secvențe de la mai multe festivități și evenimente cu participarea copiilor de la Complexul-Pilot de Pedoagogie Curatiă "Orfeu". Este emis cu ocazia jubileului de 10 ani de activitate.


Copiii cu autizm, sindrom Daun de la Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu” interpretind ”Imnul Orfeu” muzica Oleg Ababii, text colectivul profesoral. Înregistrari din incinta unde a avut loc Conferința Internațională științifico-practică „Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu” – model de educație incluzivă pentru copiii cu deficiențe mintale, inclusiv severe din Republica Moldova”


Educaţia tehnologică - ergoterapie este una din componentele educaționale și de reabilitare în Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă "Orfeu". Deoarece pentru copiii cu nevoi speciale elemente simple de acțiune cotidiană sunt o muncă, aceste aptitudini trebuesc invațate și antrenate zi de zi.


Seminarul Internațional de formare la Complexul – Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu” (ediția toamnă 2012) sub genericul ”Cunoașterea ființei umane și structurarea învățământului în Pedagogia Curativă de alternativă adresată copiilor cu nevoi de îngrijire sufletească” . În calitate de formatori avem oaspeți din Germania, Dl pr. Martin Rysavy, Dna pr. E. Muchlis și A. Nanuașvili. Copiii de la Complexul – Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu” i-au salutat pe oaspeți cu un concert de zile mari împreună cu expoziția lucrărilor ”Toamna de aur”.
Fanafara Complexului Pilot de Pedagogie Curativă Orfeu participă la mai multe activitați și concursuri din municipiu sau Republica. In cadru aveți câteva melodii interpretate de băieții acestei școli.


Mulți oameni văd muzica în contextul învătării unui instrument muzical, cîntatul intr-un cor și interpretarea vocală. Pentru copiii cu nevoi speciale și dificultați de invățare, muzica are un alt rol. Pentru ei, unitatea sunetului, a miscarii și a limbajului are un rol central în joc și în procesul de învățare.

Toți copiii au nevoie de joacă. Prin joacă copiii își dezvoltă abilitațile sociale, intelectuale, fizice și creative. În cadrul unei activitați muzicale, copiiii explorează, cercetează cîte sunete poate scoate un instrument, cercetarea lor este structurată pe schimbarea unui instrument cu altul. Acest mod de abordare prin investigație se face prin folosirea corpului sau a sunetelor vocale, vocii și mediului. Copiii devin motivați să experimeteze și să învețe lucruri noi.


Un reportaj mai complet despre viata CPCC Orfeu, presentat de TV 1 Moldova.


Seminarul cu tema "Implementarea pedagogiei curative" sa petrecut in incinta gradinitei CPPC Orfeu. Au participat profesori si educatori din domeniul educatiei copiilor cu disabilitati și nevoi speciale.


Un grup de copii de la CPPC "Orfeu" interpretează melodii la fluier. Fluierul este un instrument ce are un efect curativ asupra interpretului; această proprietate este folosită în educaţia copiilor cu nevoi speciale şi disabilităţi.


Imnul CPPC "Orfeu" - un cantec interpretat in momente solemne şi de importanţă majoră.


Copii de la CPPC Orfeu pe o scena mai largă in cadrul unui festival al copiilor municipiului Chisinau.


Cîteva ore în compania lui Ken Aiso violonist din Marea Britanie, cu un grup de colegi, dupa ce au prezentat un spectacol extraordinar in Sala cu Orga au dorit sa colaboreze cu noi. Copii au fost antrenați in jocul cu muzică. Ei au putut să asculte să pipăe și să încerce instrumentele muzicale din mîna muzicienilor profesioniști.

Un Fluture