www.disability-apei-orfeu.md

Galerii cu imagini tematice

Festival "Солнечная Музыка" orașul Moscava 2019 Orchestra școlara "Orfeu" la festivalul international incluziv "Muzica Solară" ("Солнечная Музыка") orașul Moscava
...Vezi mai mult
Seminar Municipal pentru cadrele didactice 2019 Seminar Municipal pentru cadrele didactice din licee, scoli, cadre de sprijin, psihopedagogi, manageri.
...Vezi mai mult
Seminar 2018, Finalizarea stagiunii a IX (anul III) Finalizarea stagiunii a IX (anul III) ”Terapia autismului. Modelare lână. Euritmie socială” în cadrul Seminarului Internațional din Kassel (Germania) de instruire în Pedagogia Curativă, Proiect implementat în Republica Moldova de cître Asociația de promovare a Educației Incluzive și Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă pentru cadrele ce promovează alternativa educațională de Pedagogie Curativă. Secvente foto.
...Vezi mai mult
Seminarul International din Kassel (Germania) de instruire in Pedagogia Curativa, anul III, La Chișinău Seminarul Internațional din Kassel (Germania) de instruire în Pedagogia Curativă, Proiect implementat în Republica Moldova de cître Asociația de promovare a Educației Incluzive și Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă pentru cadrele ce promovează alternativa educațională de Pedagogie Curativă, anul III de studii. Secvente foto.
...Vezi mai mult
Corea, 2017, Festivalul Mondial Pentru copii COREEA, 2017, FESTIVALUL MONDIAL PENTRU COPIII CU CES ”PYEONGCHANG SPECIAL MUSIC & ART FESTIFAL” - DELEGATIA DIN REPUBLICA MOLDOVA (CPPC "ORFEU"). Felicitari elevului din orchestra scolara ORFEU, Vladimir Șamanov, și Doamnei Lucia Caciuc-Roșioru, reprezentantul Primariei Municipiului Chișinău și Direcției generale educație, tineret și sport, care au participat recent la Festivalul Mondial și Republica Moldova, astfel, s-a invrednicit de Medalia de Excelență și Diplomă! Țările participante la Festivalul Modial: Panama, Mongolia, Makao, Singapore, Filipine, HonCong, Cambodgea, Malaezia, Austria, Indonezia, Mianma, Kirgistan, Argentina, Columbia, Canafa, Sri-lanka, Ecuador, Tunis, Japonia, Peru, Marea Britanie, Lituania, Republica Moldova, Rusia, Kenia, Koreia de Sud.<
...Vezi mai mult
Stagiunea a VII a Seminarului International de instruire în Pedagogia Curativă de alternativa în Complexul ”ORFEU” Art terapia, terapia culorilor, desenul poveștii, diagnosticul prin desen. Conferinta de cercetare a copilului. Pozitivul și armonia din istoria artelor. Stagiunea a VII a Seminarului International de instruire în Pedagogia Curativă de alternativa în Complexul ”ORFEU” (Profesori T. Isaeva, A. Țvelik, V. Medvedeva) in cadrul Seminarului International din Kassel (Germania) de instruire in Pedagogia Curativa, Proiect implementat in Republica Moldova de catre Asociatia de promovare a Educatiei Incluzivă și Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă, anul II de studii.
...Vezi mai mult
JOCUL DE CRACIUN IN COMPLEXUL-PILOT DE PEDAGOGIE CURATIVA  ”ORFEU”. Dragi prieteni, colegi, parinți, un an nou 2017 minunat si inspirat în armonie cu sanătatea și liniștea sufletească! In imagini foto: Secvente de la Serbarea de Caraciun cu minunatii copii de la scoala CPPC "Orfeu". Mutumim sonsorilor si oamenilor de suflet, care au donat cadouri pentru copii: Fondul de binefacere ”Fara Frontiere”, ANRCETI, Clubul oamenilor de afaceri "Rotary club", Directia Administratie Fiscala, filiala Râșcani, "Air Moldova".
...Vezi mai mult
Seminarul International 2016 Seminarul International din Kassel (Germania) de instruire in Pedagogia Curativa, Proiect implementat in Republica Moldova de catre Asociatia de promovare a Educatiei Incluzivă și Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă, anul II de studii. Secvente foto de la Terapia culorilor, Istoria Artelor, Muzicoterapia.
...Vezi mai mult
Copil, ca tine sunt și eu (2016) Felicitări pentru artiștii de la Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu”, care au devenit Laureați al Festivalului Internațional ”Copil, ca tine sunt și eu”, Diploma de Excelență și locul I, Ediția XII, Romania.
...Vezi mai mult
Reconstrucţii şi renovări 2016 MULTUMIRI MARI! S-a finalizat, după o perioadă de peste 15 ani, "Proiectul de renovare si reconstructie a gradinitei, crearea condițiilor necesare pentru reabilitarea și integrarea copiilor cu dizabilități de vârsta preșcolară și școlară" de către CPPC ”ORFEU” in parteneriat cu Asociația obștească - APEI de la Guvernul Germaniei prin Fondul European de Est al "RENOVABIS" și FB ”Caritas Moldova” .
...Vezi mai mult
Concursul municipal ”Pedagogul Anului - 2016” Tucan Olesea, profesor, educația muzicală: Participarea la Concursul Municipal ”Pedagogul Anului - 2016” a fost o experiență frumoasă pentru mine. Succesele și performanțele obținute au fost realizate cu suportul întregii echipe a corpului didactic al Complexului ”Orfeu”. Mulțumesc mult D-lui Director Ababii Oleg, pentru încredere, deasemenea D-nei Director Adjunct Silvia Mîrzenco pentru pregătirea mea excelentă și competentă în domeniul Pedagogiei Generale și Speciale. Premierea și aprecierea Membrilor Comisiei cu Locul 3, va scoate în evidență cu siguranță implementarea mai profundă a Terapiei Muzicale pentru copiii minunați și deosebiți cu care lucrez în prezent.
...Vezi mai mult
Seminarului International, Sesiunea II-a, 2016 Sesiunea II a Seminarului International de instruire in domeniul Pedagogiei Curative de alternativa organizate de Consiliul din Kassel (Germania) cu tematica: Fumdamentele filosofice ale Pedagogiei Curative. Importanta esentei fiintei umane în imaginile din POVESTE. Atelierele de pictura terapeutică si confecționare papusi din lână.
...Vezi mai mult
Imagini de la evenimentele: Cursuri şi Conferinţe Imagini cu momente de lucru de la evenimente dîn cadrul Cursurilor şi Conferinţelor petrecute în CPPC "Orfeu"
...Vezi mai mult
Sarbatoarea  ”Toamna de aur” 2015 Sarbătoarea multasteptată de copii ”Toamna de aur” și înscenarea în baza terapiei prin teatru în clasele gimnaziale CPPC ”Orfeu”. Ne-a onorat cu prezența și D-na doctor, conferenţiar cercetător Virginia Rusnac, Director, Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică.
...Vezi mai mult
Moscova, "Belaia Trosti", 2015 Exemple reale ale Educației Incluzive. Alături de Artistul Poporului Constantin Moscovici este sugerată increderea în forțele proprii! Felicitari pentru elevii din orchestra de la Complexul-Pilot de Pedagogie Curativa "Orfeu", care au cucerit inimile tuturor la Festivalul International «BELAIA TROSTI» din Moscova!
...Vezi mai mult
Adio grădiniță (2015) Sărbătoarea "Adio grădiniță" a devenit deja tradițională, bucurie mare pentru copii cît și pentru mame, tați bunei și pentru educatori.
...Vezi mai mult
Ultimul sunet, Absolventi 2015 Dimineață, Soare, Dispozitie bună, Careu școlar, Ultimul sunet! Pentru unii mare bucurie căci vine vacanța mare, pentru unii mai cu tremur in glass de emoții, au dece - ei sunt absolventii nostril.
...Vezi mai mult
Ludoterapie in miscare Ludoterapie in miscare - activitate educational-recuperatorie in clasele primare la CPPC "Orfeu"
...Vezi mai mult
Medicul e prieten Proiect de parteneriat între Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă ”ORFEU” si USMF ”N.Testimițeanu”: ”Medicul e prieten” Studenți de la medicină impreuna cu copiii nostri.
...Vezi mai mult
Sarbatoari de Iarnă la Orgeu 2014-2015 Sarbatorile de iarnă! Cine nu asteapta în copilarie acest timp plin de minune și frumusețe? Uite așa sunt copii nostril văzuți dintro parte. Sclipiciul din ochi și melodiile vesele cu clopoței încă mult timp vor suna in urechi și vor rămîne în inimile lor pentru totdeauna.
...Vezi mai mult
Starturi vesele 2014 Competiții sportive "Starturi vesele" - așteptare și îndragite de copiii Complexului-Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu”
...Vezi mai mult
Seminar de formare a cadrelor didactice (Octombrie 2014) Seminar International de formare a cadrelor în Pedagogia Curativă "Educaţia copilului din punctul de vedere al ştiinţei spirituale" 22.10.2014 – 31.10.2014.
...Vezi mai mult
A venit Teatru la noi (Octombrie 2014) A venit Teatrul la noi! Copii la una din reprezentațiile teatrului.
...Vezi mai mult
Toamna de aur 2014 Sarbatoarea "Toamna de aur" in Complexul-Pilot de Pedagogie Curativa "Orfeu"
...Vezi mai mult
Clipe fericite din tabara de vara petrecute la bazin si la natura. (Vara, 2014) Clipe fericite din tabara de vara petrecute la bazin și la natură (Vara 2014).
...Vezi mai mult
La Tabără - 2014 A venit vacanța mare de vara. CPPC "Orfeu" a organizat tabara de vara. In obiectiv citeva cadre de la tabară.
...Vezi mai mult
Special Olimpic 2014 Participarea elevilor CPPC"Orfeu" la Competitiile sportive "SPECIAL OLYMPIC 2014"
...Vezi mai mult
Calatoria prin lumea povestilor III Calatoria prin lumea povestilor III. - terapie prin poveste in Complexul-Pilot de Pedagogie Curativa 'Orfeu".
...Vezi mai mult
Pregatiri de Paști Soarele de primavera încălzeste tot mai tare. E liniște in țară. Au mai ramas zile numerate pina la sorbatoarea principală a Creștinului. Se face cite ceva și la noi. Fie că sunt prea mici pentru a fi appreciate de lumea larga, dar sunt mult prea importante pentru sufletul copiilor nostril - pregatirile de Paști!
...Vezi mai mult
Ziua dulcelor mame la Complexul-Pilot de Pedagogie Curativa "Orfeu" Este Ziua dulcelor mame la Complexul-Pilot de Pedagogie Curativa "Orfeu"
...Vezi mai mult
Muzicoterapie la școala Orfeu 2014 Terapia prin muzica in Complexul-Pilot de Pedagogie Curativa ”Orfeu”
...Vezi mai mult
Sarbatori de iarna 2013 Sarbatorile de Craciun în Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu” încep cu Spectolul tradițional organizat în comun cu partenerii noștri MFF și APEI.
...Vezi mai mult
Conferință Mai 2013 Conferința Internațională științifico-practică „Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu” – model de educație incluzivă pentru copiii cu deficiențe mintale, inclusiv severe din Republica Moldova”
...Vezi mai mult
Educaţia tehnologică - si nu numai Educaţia tehnologică - ergoterapie este una din componentele educaționale și de reabilitare în Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă "Orfeu". Deoarece pentru copiii cu nevoi speciale elemente simple de acțiune cotidiană sunt o muncă, aceste aptitudini trebuesc invațate și antrenate zi de zi.
...Vezi mai mult
Martisor 2013 În Moldova săsrbătoarea Mărțișororului este așteptată și de cei mici și de cei mari. Bucuria este în armonie cu soarele de afara și aceasta este numai inceputul, un inceput de primavară.
...Vezi mai mult
Festival cu "Viața împreuna", 2012 Avem in imagini participarea CPPC Orfeu impreuna cu vedetele estradei Nelly Ciobanu, Adrian Ursu etc, la editia IV a Festivalului de creatie a copiilor cu deficiente asociate "Viata impreuna" Hotel Leogrand, 2012.
...Vezi mai mult
Sărbătoare de Iarană 2012 Sarbatorile de Craciun în Complexul-Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu”
...Vezi mai mult
A venit Spectacolul 2012 Spectacolul teatralizat de Craciun la Complexul-Pilot de Pedagogie Curativa "Orfeu" pentru copii din partea bunilor prieteni si sponsori - Misiunea Fara Frontiere.
...Vezi mai mult
Saptamina verde 2012 Un exemplu al educatiei incluzive prin atitudinea civică a fiecaruia - în fiecare primăvară chișinăuenii fac curat in orasușul lor. Copiii de la școala nostră au participat și ei cu entuziazm la aceasta, în imaginile de mai jos vedeți elevii și pedagogii de la CPPC Orfeu în acțiunea de salubrizarea a Municipiului Chisinau pe str. Albisoara.
...Vezi mai mult
Muzicoterapie la școala Orfeu 2012 Muzicoterapia - sunt activități de muzică cu scop și efect terapeutic asupra copiilor, ce se petrec zilnic in școala noastra. În fotografiile de mai jos sînt mai mulți copii parinți pedagogi și educatori, lectia are un caracter consultativ întîlnire cu o persoane cu experiență mai mare în muzicoterapie: Sarah Hodkinson, Alice Baxter, Jane Ebel.
...Vezi mai mult
Muzicoterapie la gradiniță și școala primară 2012 Fotografiile de mai jos sunt facute la muzicoterapie - activități de muzică cu scop și efect terapeutic asupra copiilor, ce se petrec zilnic în școala noastra, în cadru sunt mai mulți copii parinți pedagogi și educatori, lecția are un caracter consultativ, este o întîlnire cu o persoane aparte cu experiență mai mare în muzicoterapie: Sarah Hodkinson, Alice Baxter, Jane Ebel.
...Vezi mai mult
Anul Nou 2012 Către Anul Nou (2012) copiii au repetat colindele de Crăciun mai multe zile in șir, și sărbatoarea a avut loc. Au fost și colinători, și șorcova, ba chiar și cu capara au venit la sărbatoare anului, numai fulgii de zapadă au intîrziat la sarbatoare, dar să speram că vor veni și ei, căci innainte este o vacanță întreagă de iarnă.
...Vezi mai mult
Craciunul in gradinița noastra (2010) Cind Moșul a aparut in ogradă și se vedea bine prin fereastră, alaiul a prins viață ca un știubei de albinuțe.  Darurile lui Moș Crăciun au fost primite cu bucurie. Copii vor astepta în fiecare iarnă să cada zăpada și vor invața cu rîvnă colinde și poiezii - ei sunt siguri că sărbătoarea va avea loc.
...Vezi mai mult
Anul Nou 2012 în grădiniță Sărbătoarea Crăciunului și Anul Nou (2012) a fost așteptată de copiii de la grădiniță nu mai puțin decît cei de la școală. În sală sa adunat lume multă. Cîntecele, plugușorul și prezentarea copiilor a fost apreciată de parinți, educatori și desigur de Mos Crăciun.
...Vezi mai mult
Seminar in octombrie 2012 Seminarul Internațional de formare la Complexul – Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu” (ediția toamnă 2012) sub genericul ”Cunoașterea ființei umane și structurarea învățământului în Pedagogia Curativă de alternativă adresată copiilor cu nevoi de îngrijire sufletească”. În calitate de formatori avem oaspeți din Germania, Dl pr. Martin Rysavy, Dna pr. E. Muchlis și A. Nanuașvili. Copiii de la Complexul – Pilot de Pedagogie Curativă ”Orfeu” i-au salutat pe oaspeți cu un concert de zile mari împreună cu expoziția lucrărilor ”Toamna de aur”.
...Vezi mai mult
Colaborarea în muzicoterapie cu Germania, 2013 Colaborarea fructuoasă intre Complexul –Pilot de Pedagogie Curativă "Orfeu" din Chisinău cu instituțiile similare din Germania durează de mai multi ani. Colaborartea cu partenerii nostri este foarte necesar pentru noi din punct de vedere metodic si practic, cât și spiritual. In fiecare an pedagogii scolii noastre sunt invitaţi de partenerii noştri din Stuttgart (cheltuielile deplasării le aparţin) in scopul acumulării experienţei suplimentare pentru lucrul metodic si psihologic cu elevii nostri, care necesita o instruire și recuperare specială. In perioada 17.02.2013 - 07.03.2013 profesoara de muzica Dna Tucan Olesea a participat in or.Stuttgart, Germania la un schimb de experiență și formare în Pedagogia Curativă într-un domeniu absolut nou și nevalorificat în Republica Moldova - muzicoterapia.
...Vezi mai mult
Iarmarocul din oraş Presenţa noastră la iarmarocul din oraş este încă un prilej de a ne demonstra noua şi celor din jur calitaţile şi performanţele copiilor nostri, toate exponatele sînt confectionate de mîinile elevilor.
...Vezi mai mult
Studenti din Varsovia,Polonia. la practica in Complexul - Pilot de Pedagogie Curativa "Orfeu" Copii au nevoie de a comunica și de a cunoaste persoane noi, o ocazie de a invața și ceva nou au avut întîlninduse cu Kasea Bielick, și Oliga Ślepowrońska, studente din Varșovia, Polonia, care au avut timp de practică în Complexul Pilot de Pedagogie Curativa "Orfeu"
...Vezi mai mult
Gradiniţa de copii la natură

1 Iunie 2009, gradiniţa de copii la natură. Gradiniţa se afla în parcul de la Riscani şi copii au parte de un colţ tihnit oricînd, dar în această zi am fi dorit în deosebi mai mult soare si mai multe flori pentru copii noştri. 


...Vezi mai mult
Seminar Teoretico-Practic, Mai 2010 Cateva imagini fotografice de la Seminarul teoretico-practic pentru cadrele didactice din învăţământul special, care a avut loc in luna Mai anul 2010.
...Vezi mai mult
Excursie cu hippoterapie

Un grup de copii de la CPPC Orfeu au făcut o excursie cu autobuzul la una din școlile de hipizm din apropierea orașului, unde au făcut hippoterapie - calarie cu efecte curative și terapeutice din calarirea calului și din interacțiunea în de aproape dintre copil și cal.


...Vezi mai mult
Seminar de Euritmie

Pentru a fi în pas cu cele mai recente descoperiri, experienţă şi observaţii în domeniul educaţiei copilului, în cadrul complexului de pedagogie curativă Orfeu se organizează seminare şi întruniri cu colegii pedagogi - aici aveţi în obiectiv un Seminar de Euritmie cu participarea colegilor din Olanda şi Germania.


...Vezi mai mult
Martișor 2011 Expoziția tradițională cu vanzare "MARȚISOR-2011" a avut loc la 02.03.2011 în incinta Guvernului. In ospeție la grupul de copii de la CPPC Orfeu au fost Prim-Ministrul impreuna cu alți demnitari, care a procurat cu multa placere marțisoarele confecționate de copiii noștri. In final toți au avut de cîștigat, "cei mari" - mărtișoare "cei mici" un minut de atenție.
...Vezi mai mult
Competii sportive 2011 Copii de la Complexul Pilot de Pedagogie Curativă Orfeu participă la diferite competiții sportive. Desigur că rezultatele lor nu vor fi comparabile cu cele produse de alți copii ce practica sportul in mod serios. Pentru copii nostrii sportul este încă un mijloc terapeutic și incă un prilej de a cunoaste lumea, de data aceasta lumea sportului.
...Vezi mai mult
Pedagogi şi educatori Pedagogii sunt cei care îşi consacră activitatea pentru cultivarea tinerei generatii. Pentru copii cu necesitaţi speciale avem nevoie de dascali cu o tenacitate profesionala deosebita şi nu in ultimul rand un devotament evident in ceia ce fac. Societatea are nevoie de asa oameni in toate timpurile.
...Vezi mai mult
Pictura colectiva Pictura, arta plastică, arta în general are un punct forte - poate atrage, poate captiva, poate umplea sufletul de entuziazm şi placere, mai ales daca ai in faţă culorile şi coala albă unde fiecare îsi aplică potenţialul său de pictor, impreună e mai vesel împreuna e mai sugestiv şi rezultatul nu se lasă mult asteaptat.
...Vezi mai mult
La gradiniţa - lectia deschisă În fiecare activitate atît in şcoală cît şi în alte instituţii avem nevoie de evaluarea celor facute. Aici aveti în cadru un moment de dare de seama. Gradiniţa are lectia deschisă - atestare în faţa parinţilor şi pedagogilor.
...Vezi mai mult
Orfeu Muzicoterapie Orga Orfeu Muzicoterapie Orgă! Dece orgă? Nu va îdepartaţi de subiectul ce ne intereseaza, copii noştri au a descoperi şi flautul şi instrumentele cu clape, şi alte instrumente muzicale. Avem în obiectiv un proces de studiere a elevilor noştri, unde muzica poate fi nu numai obiect de delectare estetica dar şi instrument productiv de terapie.
...Vezi mai mult
Articole in Original

Vă propunem un set de articole scanate de pe paginile ziarelor şi revistelor care au publicat cîte ceva şi despre noi. 


...Vezi mai mult
Un Fluture